Domaca stran

Nielsen Audience Measurement, medijske raziskave, d.o.o.

Podjetje AGB Nielsen, medijske raziskave, d.o.o. je del mednarodne korporacije Nielsen, vodilnega svetovnega podjetja v raziskovanju marketinškihin potrošniških trendov, televizijskih občinstev in občinstev drugih medijev.

Podjetje AGB Nielsen, medijske raziskave, d.o.o. je z merjenjem gledanosti televizije s sistemom telemetrije pričelo januarja 1999, prvi podatki o gledanosti televizije in oglaševalski porabi pa so bili strankam na voljo aprila 1999 in so temeljili na panelu 350 gospodinjstev. V podjetju trenutno merimo gledanost televizije na panelu 450 gospodinjstev, reprezentativnih za celotno slovensko populacijo.

V letih delovanja smo vzpostavili kvaliteten, stabilen in zanesljiv sistem zbiranja podatkov, ki ga s pridom vsakodnevno uporablja preko 150 individualnih uporabnikov.

 

Poslanstvo

Naše poslanstvo je uveljavitev enotne valute, ki jo televizijske postaje, media-planerji in oglaševalci uporabljajo pri načrtovanju oglaševanja, ki tako temelji na zanesljivih, neodvisnih in transparentnih podatkih ogledanosti televizije.

Sistem telemetrije je:

  • zanesljiv, saj vsak podatek lahko preverimo v računalniškem arhivu in na video posnetkih,
  • neodvisen, ker je raziskava našega podjetja nevtralna glede na vse tržne akterje in
  • transparenten, ker je vsak del sistema razumljiv in na vpogled pooblaščenemu strokovnjaku, ki ga imenuje trg oziroma naročniki.

Nielsen Audience Measurement

Nielsen Audience Measurement je edinstveno podjetje, ki sto odstotkov svojih resursov namenja izključno kakovosti TAM storitve. Vodilna vloga v razvoju aplikacijskih programov na tržišču, strokovno svetovanje in izobraževanje uporabnikov ter globalna standardizacija, so pokazatelji odličnosti storitve Nielsen Audience Measurement.
Tradicijo, mednarodne standarde in know-how Nielsen Audience Measurement v Sloveniji odlično dopolnjujejo znanje, strokovnost in poznavanje lokalnih razmer, ki jih zagotavljata slovenski partnerski podjetji – vodilni slovenski podjetji za raziskovanje trga in medijev: GfK Slovenija d.o.o. in Inštitut zaraziskovanje trga in medijev, Mediana.