Početna strana

Od 2002 Nielsen Audience Measurement (Serbia) snabdeva srpsko tržište kompletnim TAM podacima. Nacionalno reprezentativan uzorak je kompletiran u Decembru 2002. (890 domaćinstava, sa osobama starim 4+ u TV domaćinstvima, teritorija Srbije bez Kosova).

Naša Misija

Postaviti jedinstven sistem podataka za merenje televizijske gledanosti kojim će se TV stanice, media buyeri, media planeri i oglašivači koristiti u svojim oglašivačkim aktivnostima, a koji će biti zasnovan na pouzdanim, nezavisnim i transparentnim podacima.

Nielsen Audience Measurement (Srbija)

Nielsen Audience Measurement je specijalizovana agencija za istraživanje gledanosti televizije osnovana 01.05.2002. godine u Beogradu, na osnovu zajedničkog ulaganja internacionalne grupacije AGB Nielsen Media Research i domaće agencije za istraživanje tržišta Strategic Marketing.

Nielsen Audience Measurement

Nakon prvog nacionalnog panela postavljenog u svetu (Italija, 1981.), AGB Nielsen Media Research grupa specijalizovala se u postavljanju i održavanju peoplemeter sistema. Nielsen Audience Measurement ima postavljene panele u 30 zemalja na pet kontinenata što ga čini prvim, pravim globalnim provajderom TAM (Television Audience Measurment) usluge u svetu.

Nielsen Audience Measurement ima veliko uspešno iskustvo u postavljanju peoplemeter TAM sistema, širom sveta . Ne postoji nijedan drugi provajder te usluge u svetu koji je imao priliku da prikupi toliko iskustva i know-how-a vezanog uz održavanje peoplemeter sistema u mnogo različitih okolina i kultura.

Merenje TV GLEDANOSTI

Merenje televizijske gledanosti upotrebom peoplemeter TAM (Television Audience Measurement) sistema, svojom se dosadašnjom upotrebom dokazalo kao najuspešniji, te najprecizniji način prikupljanja takve vrste informacija, kako u Evropi, tako i u celom svetu. Uspešnost se najviše ogleda u brzom dobavljanju podataka o programskom i komercijalnom gledanju prikazanom minut po minut, svaki dan, 365 dana u godini.

Nielsen Audience Measurement (Srbija) panel televizijskih gledalaca je nacionalno reprezentativan i broji 880 domaćinstava, u kojima je instalirano oko 1290 peoplemetera, a njegovo postavljanje dovršeno je u decembru 2002. godine.