Uvod

AGB Nielsen istraživanje medija (AGB Nielsen istraživanje medija d.o.o.)

AGB Nielsen Media Research (AGB Nielsen istraživanje medija d.o.o.) je specijalizirana agencija za istraživanje gledanosti televizije osnovana 2002. godine u Zagrebu, na osnovi zajedničkog ulaganja internacionalne grupacije AGB Nielsen Media Research i domaće agencije za istraživanje tržišta PULS.


Naša Misija 


Postaviti jedinstven sustav podataka za mjerenje televizijske gledanosti kojim će se TV postaje, zakupci medijskog prostora, media planeri i oglašivači koristiti u svojim oglašivačkim aktivnostima, a koji će biti zasnovan na pouzdanim, nezavisnim i transparentnim podacima.


MJERENJE TV GLEDANOSTI

Mjerenje televizijske gledanosti uporabom peoplemeter TAM (Television Audience Measurement) sustava, svojom se dosadašnjom uporabom dokazalo kao najuspješniji te najprecizniji način prikupljanja takve vrste informacija, kako u Europi, tako i u cijelom svijetu. Uspješnost se najviše očituje u brzom prikupljanju podataka o programskom i komercijalnom gledateljstvu prikazanom minutu po minutu, svaki dan, 365 dana u godini.

AGB Nielsen Media Research (Hrvatska) panel televizijskih gledatelja je nacionalno reprezentativan i broji 810 kućanstava, u kojima je instalirano 1150 peoplemetera.

Panel televizijskih gledatelja prikazuje distribuciju svakog tipa kućanstva, u svakom području (regiji), kako bi očuvao svoju reprezentativnost. Svako kućanstvo je pažljivo izabrano kako bi predstavljalo sva kućanstva sličnih karakteristika u cijeloj državi.

Sustav koji je postavljen u Hrvatskoj koristi najsuvremeniju i najrazvijeniju tehnologiju peoplemetara, a Hrvatska je treća zemlja nakon Velike Britanije i Australije, u kojoj je AGB Nielsen Media Research grupa postavila najrazvijeniju tehnologiju.

AGB Nielsen Media Research (Hrvatska) nudi potpuno integriran i usklađen sustav. Ovaj sustav vode ljudi sa velikim iskustvom u svome poslu, a čija znanja obuhvaćaju:

  • planiranje, popunjavanje i upravljanje uzorkom kućanstava - panelom,

  • istraživanje, razvoj i proizvodnja hardvera,

  • prikupljanje i obrada podataka,

  • razvoj sveobuhvatnih aplikacijskih softverskih rješenja.