Uvod

Naša Misija

Postaviti jedinstven sustav podataka za mjerenje televizijske gledanosti kojim će se TV postaje, zakupci medijskog prostora, media planeri i oglašivači koristiti u svojim oglašivačkim aktivnostima, a koji će biti zasnovan na pouzdanim, nezavisnim i transparentnim podacima.

 

AGB Nielsen Media Research (Nielsen istraživanje medija d.o.o.)

AGB Nielsen Media Research (AGB Nielsen istraživanje medija d.o.o.) je specijalizirana agencija za istraživanje gledanosti televizije osnovana 10.10.2002. godine u Zagrebu, na osnovi zajedničkog ulaganja internacionalne grupacije AGB Nielsen Media Research i domaće agencije za istraživanje tržišta PULS.


AGB Nielsen Media Research

Nakon prvog nacionalnog panela postavljenog u svijetu (Italija, 1981), AGB Nielsen Media Research grupa specijalizirala se u postavljanju i održavanju peoplemeter sustava. Sa uključivanjem Hrvatske, prije dvije godine, AGB Nielsen Media Research ima postavljene panele u 30 zemalja na pet kontinenata što ga čini prvim, pravim globalnim pružateljem TAM (Television Audience Measurment) usluge u svijetu. Grupa ima instalirane peoplemeter-e u preko 48.900 kućanstava diljem svijeta.
AGB Nielsen Media Research ima golemo uspješno iskustvo u postavljanju peoplemeter TAM sustava, širom svijeta . Ne postoji niti jedan drugi pružatelj te usluge u svijetu koji je imao priliku prikupiti toliko iskustva i know-how-a vezanog uz održavanje peoplemeter sustava u mnogo različitih okolina i kultura.


PULS

je nezavisna agencija za istraživanje tržišta i javnog mnijenja, osnovana 1993. godine u Splitu. Dosadašnjim radom PULS je stekao ugled pouzdane, visoko stručne i inovativne agencije kompetentne u provođenju najsloženijih kvantitativnih i kvalitativnih istraživanja. Agencija ima urede u Zagrebu, Splitu i Sarajevu, a aktivno posluje u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Srbiji i Makedoniji.


MJERENJE TV GLEDANOSTI

Mjerenje televizijske gledanosti uporabom peoplemeter TAM (Television Audience Measurement) sustava, svojom se dosadašnjom uporabom dokazalo kao najuspješniji te najprecizniji način prikupljanja takve vrste informacija, kako u Europi, tako i u cijelom svijetu. Uspješnost se najviše očituje u brzom prikupljanju podataka o programskom i komercijalnom gledateljstvu prikazanom minutu po minutu, svaki dan, 365 dana u godini.

AGB Nielsen Media Research (Hrvatska) panel televizijskih gledatelja je nacionalno reprezentativan i broji 810 kućanstava, u kojima je instalirano 1150 peoplemetera.

Panel televizijskih gledatelja prikazuje distribuciju svakog tipa kućanstva, u svakom području (regiji), kako bi očuvao svoju reprezentativnost. Svako kućanstvo je pažljivo izabrano kako bi predstavljalo sva kućanstva sličnih karakteristika u cijeloj državi.

Sustav koji je postavljen u Hrvatskoj koristi najsuvremeniju i najrazvijeniju tehnologiju peoplemetara, a Hrvatska je treća zemlja nakon Velike Britanije i Australije, u kojoj je AGB Nielsen Media Research grupa postavila najrazvijeniju tehnologiju.

AGB Nielsen Media Research (Hrvatska) nudi potpuno integriran i usklađen sustav. Ovaj sustav vode ljudi sa velikim iskustvom u svome poslu, a čija znanja obuhvaćaju:

  • planiranje, popunjavanje i upravljanje uzorkom kućanstava - panelom,

  • istraživanje, razvoj i proizvodnja hardvera,

  • prikupljanje i obrada podataka,

  • razvoj sveobuhvatnih aplikacijskih softverskih rješenja.Nogometna utakmica Engleska – Hrvatska

11/12/2007 - Croatia

 

Nogometnu utakmicu Engleska – Hrvatska, prikazanu ...

Humanitarni koncert – Hrabri ljudi

20/11/2007 - Croatia

Humanitarni koncert – Hrabri ljudi, prikazan 03. listopada 2007. godine na kanalu HTV1...

Prijenos polufinalne večeri Eurosonga 2007

31/5/2007 - Croatia

Prijenos polufinalne večeri Eurosonga 2007., održane 10.05.2007. u Helsinkiju koja je emitirana na kanalu HTV1...

Prijenos finalne večeri izbora za pjesmu Eurovizije

31/5/2006 - Croatia

Prijenos finalne večeri izbora za pjesmu Eurovizije emitiran 20. svibnja 2006. na HTV 1 u trajanju od 21:00:02 do 24:03:05, ostvario je gledanost od 36,41% ...

Finalna večer DORA 2006

21/3/2006 - Croatia

Finalna večer DORA 2006 – izbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije koja je emitirana 04. ožujka 2006 ...

REALITY SHOW - BIG BROTHER

3/1/2006 - Croatia

Veliko finale reality showa Big Brother emitirano 30. prosinca na RTL Televiziji ostvarilo je gledanost od 34,4%...

Prijenos teniskih mečeva Slovačka - Hrvatska (DAVIS CUP)

5/12/2005 - Croatia

Gledanost meča Ljubičić – Hrbaty dosegnula je 19,07% ...

Prijenos prijateljske nogometne utakmice Hrvatska – Brazil

18/8/2005 - Croatia

Direktan prijenos  prijateljske nogometne utakmice Hrvatska – Brazil ostvario je gledanost od 36,1% ...

Prijenos boks meča DRVIŠ - GONZALES (poluteška kategorija)

24/6/2005 - Croatia

Prijenos Boks meča Drviš – Gonzales ostvario je gledanost od 16,83% (prosječno)...

Prijenos izbora za pjesmu Europe - Eurosong

31/5/2005 - Croatia

Prijenos završne večeri izbora za pjesmu Eurovizije, emitiran u subotu 21. svibnja 2005. godine, u većini zemalja sudionica izbora ostvario je zapažene rezultate gledanosti. U donjoj tablici prikazani su rezultati gledanosti po pojedinim zemljama